scheidsrechters- en jurytrainingen

Agenda opleidingen/trainingen:

De MTBN streeft altijd naar uitbreiding van kennis en kwaliteit binnen het scheidsrechters- en jurykorps. Hiervoor bieden wij een opleiding aan, verspreidt over een aantal maanden, voor iedereen toegankelijk die aan onderstaande eisen voldoet.

De kosten voor de opleiding zijn:
-Voor geregistreerde sportscholen (trainers/coach/leraar) van de MTBN 375,- (inschrijven bij de MTBN kan vooraf volgens de voorwaarden)
-Voor vechters die individueel lid zijn van de MTBN en in het bezit zijn van een startboekje van de MTBN 450,-
-Voor niet-leden van de MTBN 650,-
-Scheidsrechters en juryleden van andere bonden en/of andere vechtsportbranche zonder diploma 650,-
-Theorie- en praktijkexamen 150,- (verplicht)

De toelatingseisen voor de opleiding zijn:

-MBO niveau 2 of hoger
-Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met Muay Thai en/of andere vechtsport. Wedstrijdervaring is gewenst, maar niet verplicht.

Aanvullende informatie:

-Indien je interesse hebt in onze opleiding en/of wilt inschrijven, stuur een mail naar secretariaatMTBN@hotmail.com

Na het positief afsluiten van de opleiding, zijn er uiteraard mogelijkheden om voor de MTBN te scheidsrechteren en/of jureren. Hiervoor dien je een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen bij de gemeente. Het aanvraagformulier hiervoor is verkrijgbaar bij het secretariaat van de MTBN.

Scheidsrechters en officials

Tijdens evenementen zijn de scheidsrechters en officials, samen met de trainers, caoches en sporters, verantwoordelijk voor een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Helaas komt het nog met enige regelmaat voor, dat scheidsrechters en officials tijdens of na een wedstrijd geconfronteerd worden met kritiek op hun functioneren, welk soms leidt tot agressief gedrag.

Derhalve vindt de MTBN het van groot belang om de vakkennis en veiligheid tijdens evenementen te kunnen waarborgen en biedt zowel voor leden als ook voor niet leden van de bond, scheidsrechters- en jurytrainingen aan met als thema ” Samen naar een veiliger Muay Thai Sportklimaat”.

Een belangrijke onderdeel tijdens deze trainingen is het verhogen van de spelregelkennis bij deelnemers en toeschouwers en het effectief toepassen van spelregels voor sportief gedrag. Voor meer informatie over deze training en de startdata, kunt u een mail sturen naar secretariaatMTBN@hotmail.com.